Matematik
Hvordan bestemmes phi?
18. maj 2005 af
jacobberget (Slettet)
Jeg har en graf, for hvilken jeg skal lave en forskrift - altså ska jeg aflæse div. ting og smække ind i:
f(t) = A*sin(omega*t+phi)+d
Jeg kan bestemme A, omega og d, men har ingen anelse om hvordan jeg finder værdien af phi i koordinatsystemet.
Nogen der kan hjælpe?
f(t) = A*sin(omega*t+phi)+d
Jeg kan bestemme A, omega og d, men har ingen anelse om hvordan jeg finder værdien af phi i koordinatsystemet.
Nogen der kan hjælpe?
Svar #4
19. maj 2005 af -Glenn- (Slettet)
#3-> Nope, det er ikke 'pi' = 3,14...
phi (fi), fortæller noget om forskydningen i x-aksens retning.
#0-> Hvis du har en graf, så kan du vel benytte et punkt, der er relativt nemt at aflæse, og så indsætte i din forskrift, fx. hvis du aflæser f(x) til t = 0, altså P(0;f(0))
f(0) = a*sin(omega*0+phi)+d
f(0) = a*sin(phi)+d
(f(0)-d)/a = sin(phi)
sin^-1[(f(0)-d)/a] = phi :P
phi (fi), fortæller noget om forskydningen i x-aksens retning.
#0-> Hvis du har en graf, så kan du vel benytte et punkt, der er relativt nemt at aflæse, og så indsætte i din forskrift, fx. hvis du aflæser f(x) til t = 0, altså P(0;f(0))
f(0) = a*sin(omega*0+phi)+d
f(0) = a*sin(phi)+d
(f(0)-d)/a = sin(phi)
sin^-1[(f(0)-d)/a] = phi :P
Skriv et svar til: Hvordan bestemmes phi?
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
