Matematik

Hæv parenteserne og reducer udtryk (7 klasse)

01. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Hæv parenteserne og reducer udtryk:             (x+5)+(x-3)=? evt metode

-(2x+4)=? metode..

Metoder til disse...

På forhånd tak


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. maj 2011 af nussaa (Slettet)

jeg ville gætte på at du først skulle fjerne parenteserne som der står og derefter pluse x'erne og tallene. og 5+-3 er jo 2 ikke 4:)....

bare ret mig hvis jeg tager fejl


Brugbart svar (2)

Svar #2
01. maj 2011 af sarah30 (Slettet)

+ paranteser hæver du bare uden videre.

- paranteser skal der ændres fortegn inde i parantesen

-(3x -6) Bliver derfor til -3x + 6.


Svar #3
02. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Forstår det overhoved ikke...


Brugbart svar (2)

Svar #4
02. maj 2011 af sarah30 (Slettet)

(x+5)+(x-3)=

De to paranteser er + paranteser. Der står et plus foran begge to, også den forreste.

Så længe det er +, så kan man bare fjerne dem

De bliver derfor til (x+5)+(x+3)=

                                   x+5+x+3=

Så lægger du xérne sammen og tallene sammen.

x+x= 2x og 5+3= 8

Derfor bliver resultatet 2x+8

I den sidste står der

-(2x+4)=

Det er en minus parantes, fordi der står et - ude foran parantesen.

Når der gør det, så skal man ændre fortegnet inde i parantesen

-(2x+4) = -2x-4

Så det er fortegnet foran 4 der ændres, fra + til -, mens det minus der står foran parantesen forbliver som den hele tiden har været


Svar #5
02. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Nu prøvede jeg også lige. Er det rigtigt?

(x+5)+(x-3)= 2x+8 

-(2x+4) = -2x-4 

 


Brugbart svar (2)

Svar #6
02. maj 2011 af sarah30 (Slettet)

Ja, det er helt rigtigt.

I den sidste, står der jo faktisk et + foran 2x. Men siden - og + giver minus, så bliver svaret ganske rigtigt -2x-4


Svar #7
03. maj 2011 af annahansen2 (Slettet)

Tusinde tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
25. januar 2016 af DumFar (Slettet)

Hvorfor bliver det +8 ? Der står jo -3 inde i parentesen !

Brugbart svar (0)

Svar #9
25. januar 2016 af SådanDa

Det er tilsyneladende en fortegnsfejl, der er opstået i indlæg #4, "(x+5)+(x+3)" står der.

Resultatet burde være: (x+5)+(x-3)=2x+2. :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
25. januar 2016 af DumFar (Slettet)

Godt så er jeg enig ;0)

Skriv et svar til: Hæv parenteserne og reducer udtryk (7 klasse)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.