Matematik

Vektorer og trekants trigonometri

02. maj 2011 af LonelyWolf (Slettet)

 Hej Folkens. 

Jeg har en vektortegning hvor jeg skal finde ud af hvad den vektor kaldet I1+I2+I4 (Dvs. den samlet længde af alle de 3 vektorer I1, I2, I4 til sammen) hvor lang den er.

For at kan gøre dette skal jeg regne på det som en trekant. Jeg har allerede fundet ud af (tror jeg) hvordan jeg kan regne det ud som en vilkårlig trekant, men her kommer dilemmaet! Jeg skal også regne det som en ret-vinklet trekant med pythagoras berømte sætning a^2 + b^2 = c^2 , hvilket jeg ikke kan finde ud af.

Jeg ved at:
I1 = 9,2
I2 = 8
I4 = 3,2
og de indtegnede vinkler

Kig på billedet her:
http://img823.imageshack.us/i/vektorer.png/

18,41 er hvad jeg får I1 + I2 + I4 til at være hvis jeg beregner det som en vilkårlig trekant.

Men som sagt kan jeg ikke finde ud af at beregne I1 + I2 + I4 i en ret-vinklet trekant!

På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af peter lind

Prøv at skriv vektorene ud i koordinat. Hvis en vektor v har længden |v| og vinklen med x-aksen er u så er vektoren v = |v|(cos(u), sin(v) )


Skriv et svar til: Vektorer og trekants trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.