Matematik

Reducer udtrykket: (a+2b)(a-2b)(a+b)^2+5b(b-3a

02. maj 2011 af Kosi1234 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hvordan reducerer man udtrykket


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. maj 2011 af over9000 (Slettet)

Det er faktisk meget nemt. du skal bruge kvadratsætningerne:

(a-b)(a+b) = a2-b2

(a+b)2=a2-b2+2ab

(a-b)2=a2+b2-2ab

Det ser ud til der mangler noget af udtrykket fra titlen, vil du kopiere resten herind?


Svar #2
02. maj 2011 af Kosi1234 (Slettet)

  </o:p>

(a+2b(a-2b)-(a+b)^2+5b(b-3a)</o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Måske mener du

(a+2b)(a-2b) - (a+b)2 + 5b(b-3a) ?

Benyt kvadratsætningerne til at hæve de to parenteser, og gang ind i den tredje parentes.


Skriv et svar til: Reducer udtrykket: (a+2b)(a-2b)(a+b)^2+5b(b-3a

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.