Matematik

Enkle Reducerings opgaver

03. maj 2011 af detgamlegrækenland (Slettet)

 Hej, jeg har en del problemer med nogle små enkle reducerings opgaver. Håber nogle gider at kigge på dem og fortæller hvordan i udregner dem og hvad jeg gør galt

1. 3a + 2a

Den første har jeg ingen problemer med. Der plusser jeg bare 3a + 2a, hvilket er 5a.

2. 2 x (3a - 2b) + b

3. (7x - 6y) - 3x + 4y)

Aner ikke hvordan jeg skal gribe disse opgaver an

Håber nogle vil hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Skal 2'eren forstås som 2x*(3a - 2b) + b eller 2(3a - 2b) + b?

Du skal gange ind i parentesen. Så står der f.eks. 2(3a - 2b) = 2*3a - 2*2b = 6a - 4b

Og der er vist noget galt med parenteserne i den sidste.


Svar #2
03. maj 2011 af detgamlegrækenland (Slettet)

 Ja sorry min fejl.

opg. 2. = 2'eren skal forstås sådan: 2 · (3a - 2b) + b

opg. 3 = (7x - 6y) - (3x + 4y)


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. marts 2012 af thenyouretoastmate (Slettet)

opg 2. 2 · (3a - 2b) + b

bare gang 2 ind i parentes dvs 2* 3a - 2* 2b + b = 6a -4b + b = 6a - 3b

 

opg 3. (7x - 6y) - (3x + 4y)

her skal du løse minus parentesen dvs den med 3x + 4y

7x - 6y - (3x + 4y)   =         7x - 6y         -           3x - 4y     =     4x - 10y


Skriv et svar til: Enkle Reducerings opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.