Matematik

UH opgave, f'(x)

03. maj 2011 af AntiAnglophobe (Slettet)

Jeg har problemer med denne UH opgave, den virker så simpel, men jeg ved bare ikke hvad jeg skal gøre.

Opgaven er vedhæftet som billede.

- På forhånd tak for hjælpen!

- Sophie : D

Vedhæftet fil: matematik.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af over9000 (Slettet)

 f '(x)=0 er ved lokale og overordnede maksimum og minimum. Det vil sige hvor tangenten til grafen (hvad differentialkvotienten er) har en hældning (a) på 0, således at f'(x)=b. (altså en lige streg.)

Hvor vil tangenten til grafen på billedet være en lige linje?


Svar #2
03. maj 2011 af AntiAnglophobe (Slettet)

Det vil den i punkterne P(1,6) og P(3,2). Men der står lød ligningen: f'(x)=0, hvad er det jeg skal gøre i den situation?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af over9000 (Slettet)

f'(x) = 0 er at hældningen = 0.


Svar #4
03. maj 2011 af AntiAnglophobe (Slettet)

Så svaret er blot de to punkter?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løsningerne til ligningen f'(x) = 0 opsøges grafisk som x-koordinaterne til de punkter på grafen for funktionen f(x), hvor grafen har vandret tangent. Det forekommer i de to punkter, som du har fundet, og ikke flere, idet funktionen er oplyst at være et 3.-gradspolynomium, hvorved f'(x) er et 2.-gradspolynomium.


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. maj 2011 af over9000 (Slettet)

#5 ja, som sagt.


Skriv et svar til: UH opgave, f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.