Matematik

hastighed

03. maj 2011 af mogens91 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej,

Hvordan omregner man 7 km/time til m/s?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. maj 2011 af mathon

             1 km/t = (5/18) m/s


Svar #2
03. maj 2011 af mogens91 (Slettet)

det forstår jeg ikke. Kan du ikke uddybe det mere? På forhånd tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. maj 2011 af mathon

#1

             1 km/t = (1000 m)/(3600 s) = (5/18) m/s


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. maj 2011 af over9000 (Slettet)

der går 60 sekunder på et minut og 60 minutter på en time.

der går 1000 meter på en kilometer.

der bliver en kortere afstand, 1000 dele større faktisk. Derfor skal kilometerne (7) ganges med 1000.

dvs. 7000 m/timen.

Når det er i minutter er tidsintervallet mindre end i timen, derfor må vi skulle dividere med noget.

For at få det i sekunder skal vi dele med 3600, altså 60*60 (da der jo går 60 min på et time og 60 sekunder på et minut.)

så finder vi, at:

7km/t = 1,9444444 m/s.


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

7 km/time = 7km/3600 sek = 7000m/3600 sek = 7000/3600 m/sek = 1,944 m/sek


Skriv et svar til: hastighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.