Fysik

laser....har jeg regnet rigtig?

05. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 Laseren udsender 500 pulser pr. sekund, og hver puls varer 0,20 ps.

 

a)      Beregn laserens gennemsnitlige effekt samt effekten i en enkelt puls:

Vi finder først energien af de 500 pulse pr. sekund. Vi fik oplyst, at hver puls har energien 0,50 mJ dvs.:

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">500/(0,50 )=1000</o:p>

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast">1000/0,20=5000

Har jeg regnet rigtig?

<span style="mso-fareast-font-family:"Times New Roman"; mso-fareast-theme-font:minor-fareast"></o:p>


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Enheder, enheder, enheder.


Svar #2
05. maj 2011 af Lillozz (Slettet)

 500 pulser pr. sek/ 0,50  mJ=1000 mJ

1000 mJ/0,20 pr. sekund = 5000 MJ

Er den korrekt nu?

Og hvis jeg skal regne laserens gennemsnitlige effekt, er det så ikke 5000 mJ/ 500 puls pr. sekund


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Hver puls indeholder energien 50mJ. I alt udsendes 500 pulser pr. sekund , dvs en samlet energi på 500·50mJ i 1s . Den gennemsnitlige effekt er derfor

P = 500·50mJ/1s = 25W


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2011 af Fjelsted92 (Slettet)

#3

 

Hver puls indeholder energien 50mJ. I alt udsendes 500 pulser pr. sekund , dvs en samlet energi på 500·50mJ i 1s . Den gennemsnitlige effekt er derfor

P = 500·50mJ/1s = 25W

 

hvorfor ganger du med 50mJ/1s?

burde det ikke være 0,50mJ som man får oplyst i opgaven?


Skriv et svar til: laser....har jeg regnet rigtig?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.