Fysik

Det skrå kast

05. maj 2011 af Lysgaaard (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hvis jeg har en opgave med morter granater:

V0=700m/s

Xslut=2700

Er det ikke mulig at finde affyringsvinklen vha de 2 informationer ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af peter lind

Jo; men der vil normalt være 2 løsninger. Kald affyringsvinklen for u. Der vil så gælde med pasende valgt startværdier

x = v0*cos(u)*t

y = v0*sin(u)*t -½g*t2

Løs den første med hensyn til t og sæt resultatet ind i den anden ligning. Du har nu ligningen for kasteparablen. Sæt værdierne for nedsalget ind og du har en ligning til bestemmelse af u


Skriv et svar til: Det skrå kast

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.