Matematik

Bestem en ligning for tangenten

05. maj 2011 af LouiseVang (Slettet) - Niveau: C-niveau

 Hej :D

Sidder med en opgave, jeg har prøvet på at lave, men kan slet ikke finde ud af den :b


En funktion f er givet ved: f(x)= e^x-3x+1
 

Bestem en ligning for tangenten til grafen for f i punktet P(2,f(2))


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. maj 2011 af peter lind

Ligningen for en graf til f(x) i (x0, f(x0) er y = f'(x0)(x-x0)+f(x0)


Svar #2
05. maj 2011 af LouiseVang (Slettet)

 Men ved ikke hvornår jeg skal komme der til, når jeg har e^x


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du har sikkert lært, at (ex)' = ex . Eksponentialfunktionen har sig selv som afledet.

Bestem nu den afledede f'(x) og beregn så f(2) og f'(2) og indsæt det i udtrykket for tangentens ligning.


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.