Matematik

Bestemme en regneforskrift

06. maj 2011 af Bjørnskov (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg har lidt problemer med følgende opgave:

Den elektriske modstand i en metaltråd vokser lineært med temperaturen. 

I en wolframtråd med et tværsnitsareal på 1mm2 og længden 1 meter er modstanden 0,056 Ohm ved temperaturen 0C, mens den er 0,182 Ohm ved temperaturen 500C.

Opgave:

Bestem en regneforskrift for wolframstrådens elektriske modstand som funktion af temperaturen.

Hvordan gør jeg det? Jeg er godt nok lidt i tvivl :-(

/Martin


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. maj 2011 af mathon

                      R = a·T + b

                      (0,182 Ω) - (0,056 Ω) = a·((500 C) - (0 C))

                      a = 2,52·10-4 Ω/C

                      b = (0,056 Ω) - a·0 = 0,056 Ω

dvs
                      R(T) = (2,52·10-4 Ω/C)·T + (0,056 Ω)

eller skrevet

                      R(T) = 0,000252·T + 0,056                 uden enheder


Skriv et svar til: Bestemme en regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.