Matematik

y= f(x) =b*a^x, hvordan udvikler den sig i forhold til a=1+r og b.

06. maj 2011 af hejlulu1234 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg har denne emneopgave, hvor jeg skal svare på følgende; Forklar hvordan funktionen y= f(x) =b*a^x  udvikler sig, idet du i din forklaring inddrager betydningen af konstanterne a=1+r og b.

- Jeg er i tvivl om hvorvidt jeg skal løse opgaven, er en udregning for dette?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

b er udtryk for begyndelses værdien. a er grundet tallet, og vækstraten af den eksponentielle funktion finder du ved at sige r=a-1. Er a mindre en 1, så er funktionen monotont aftagende, er a større end 1, er den monoton aftagende. Er a ligemed 1, så er funktioner jo en vandret lignende.

Forklar om værdimægden(y-aksen) og definitionsmængden(x-aksen). Dvs. fra hvor starter funktion(lukket eller åbent interval) og hvor slutter den.

Du skal så lave 1-2 eksempler hvor du enten løser en opgave og viser de ting du har fået besked på.


Skriv et svar til: y= f(x) =b*a^x, hvordan udvikler den sig i forhold til a=1+r og b.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.