Dansk

Freudiansk analyse af Rend mig i traditionerne

19. maj 2005 af purple88 (Slettet)
Hej
Jeg mangler hjælp til en freudiansk analyse af de vigtigste personer i Rend mig i traditionerne, af Leif Panduro. Jeg skal lave den over Davids familie... Er der nogen der kan hjælpe, eller evt selv har lavet en analyse og derfor har opgaven liggende? :-)

På forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

hvilken af Freuds teorier vil du bruge til analysere Rend mig i traditioner?

jeg har skrevet danskopgave om bogen. Kan sende den til dig, hvis det er ?

Generelt kan du jo komme ind på at stort set alt litteratur i 50'erne omhandlede på den ene eller anden måde Freuds teorier. Rifbjergs bog 'Den kroniske Uskyld' (1958) og Panduros bog er derfor nært slægtet og beskæftiger sig begge med syndefaldet.

Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2005 af Darwin (Slettet)

Jeg fik i sin tid den idee, at den vedvarende beskrivelse af Hugo som en vovse henleder tankerne på klassisk behaviorisme jf. Pavlovs hunde. Hugo afspejler således en mekanisk konstruktion som adlyder alle samfundets normer dvs. han er indoktrineret af miljøet og dets normer. Han er nærmest besat af normalitet og udgør således en kontrast til Davids eksistentielle overvejelser.

Hr. Traubert kan derimod ses som en udspaltning af Davids mest rabiate sider. Dvs. David er skizoid til det punkt, hvor Traubert dør --> David bliver "normal".


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#2 uh, det er lidt en nice analysering det nederste der :) -gid man havde fået det med i sin opgave, ih.

Svar #4
20. maj 2005 af purple88 (Slettet)

Jeg vil anvende Freuds personlighedsmodel på David, og desuden analysere familien for at finde ud af hvorfor David opfører sig som han gør, og hvordan han er blevet som han er?!?!? Er der nogen der kan hjælpe med det, eller evt også selv har skrevet og anlyseret det?

Brugbart svar (0)

Svar #5
20. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

#4 jeg kom lidt ind på det i min opgave, som sagt. Mit hovedtema var 'hvem er de gale?' og der analyserede jeg jo ham og hans omgivelser for at finde ud af hvorfor han var blevet sådan.

Jeg overvejede at bruge en af Freuds modeller, men egenligt er de ikke særlig pålidelige (han havde kun 'ret' i ca. 50% af alt hvad han sagde), og det er ikke nok til at jeg ville basere en opgave på det.
-jeg kunne dog godt have nævnt det, men så heller ikke så meget mere. Såsom: iflg Freud er det sådan bla bla, og/men det vil jeg påvise/modbevise i min opgave.
Eksempelvis.

Svar #6
20. maj 2005 af purple88 (Slettet)

Okay, men hvis man nu skulle placere david i;
OVERJEG
JEG
DET
Hvor ville han så være, hvordan ville sådan en model af ham se ud?

Brugbart svar (0)

Svar #7
20. maj 2005 af ninnacaroline (Slettet)

jeg tror at det vil være en meget dum ide at basere en opgave på det grundlag.

Mennesket består af alle tre dele. Det samme gør David. Han tænker utrolig meget over hvem han er og hvordan alting skal gøres, men samtidig tænker han meget på andre (eks. da han køber mandens blomster)

Jeg tror at hvad du mangler, er at studere Freuds teori lidt mere.

Skriv et svar til: Freudiansk analyse af Rend mig i traditionerne

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.