Matematik

plzzz...hjælp!!! ligninger!!??

08. maj 2011 af BrainStorm (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle sammen..

jeg har fået en opgave, hvor jeg står total blank med at løse den..derfor vil jeg være virkelig glad og taknemmelig over jer, hvis jeg nu kan få til den..

opgaven er vedhæftet..

den opgav som virkelig har brug for hjælp til er opg2..

uendelig tak på forhånd!!!"!


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Beregn afstanden fra linjen til cirklens centrum (der er en formel for det). Denne afstand udgør radius. Derefter bør det være lige til, at opstille cirklens ligning idet du får centrum serveret.


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. maj 2011 af peter lind

Find radius som afstanden fra l til centeret for cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

...men det står jo allerede i linket kan jeg se. For doven til at åbne din bog?


Svar #4
08. maj 2011 af BrainStorm (Slettet)

hvad så med 3, og 4? hvordan skal jeg gøre dem?

tusind tak igen-..


Brugbart svar (0)

Svar #5
09. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Jeg er sikker på at der er eksempler i din teoribog der fortæller præcis hvordan udregninger som disse udføres i praksis.

Læs eventuelt op på cirklens ligning, så du har en bedre forståelse for det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
09. maj 2011 af Math5 (Slettet)

Hej Brainstorm :-)

Credits for disse svar, skal gives til "ramme2", som er en flink og hjælpen bruger herinde.

Jeg sad med de samme opgaver igår. Jeg havde set mig blind på opgave 2 og 3, og spurgte derfor om hjælp herinde til opstarten.

Ramme2 svarede følgende:

Opgave 2

Bestem en ligning for den cirkel, der har centrum i punktet C(2,2), og som tangerer

Når en cirkel har centrum i et kendt punkt  har den ligningen     (x-2)2 + (y-2)2 = r2

radius finder du ved af formlen  dist (P,m) = (l ax1+by1 +c I)/ √(a2+b2)      hvor  ( x1;y1 )  er punktet (.Cirklens centrum) og a,b og c er linjen for ligningen    a= 3    b= 1    og c = 12
 

Opgave 3

x2+2x+y2-4y-3=0   =>  (x+1)2-1 + (y-2)2-4-3 =0  =>  (x+1)2 + (y-2)2 =8     du har her opløst ligningen i faktorer. Husk at trække fra når du tager det dobbelte produkt.  Du ser nu at cirklens centrum er    (-1;2)  og at radius er r2 = 8    => r = √8

Håber du også kan gøre brug, at disse besvarelser! :-)

Mathias Winkel Andersen


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. maj 2011 af Math5 (Slettet)

OBS: Jeg synes det er synd, når folk kommenterer med "læs teorien bag osv.". Hvis vi forstod teorien, der står i bøgerne, ville vi ikke spørge om hjælp herinde ... Jeg har flere gange oplevet, at brugere herinde, kan forklare tingene mere enkelt.


Skriv et svar til: plzzz...hjælp!!! ligninger!!??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.