Matematik

Eksponentielle funktioner

08. maj 2011 af Thomsebus (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej alle kloge hoveder.

Jeg er gået lidt i stå i denne løsning.

Min opgave går ud på, at jeg skal løse og forklare denne formel/ligning:

b * a^x = C

A^x = C/B

Log(a^x) = log(c/b)

X*log(a)= log(c/b)

X= (log(c/b))/log(a)

Det ser lidt anderledes ud herinde, men nogle der kan se om det er rigtigt og hvad jeg mangler.


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. maj 2011 af peter lind

b * ax = c                               Deler ligningen med b hvilket giver

ax = c/b                                   tager logaritmen på begge sider af lighedstegnet, hvilket giver

Log(ax) = log(c/b)                Bruger formlen log(ax) = x*log(a) hvilket giver

x*log(a)= log(c/b)                deler ligningen med log(a) så man får

a= (log(c/b))/log(a)


Svar #2
08. maj 2011 af Thomsebus (Slettet)

Ok. og så er den løst?

Udover, at du har skrevet, hvad du har gjort kan man så skrive mere til den?


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. maj 2011 af peter lind

nej


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.