Matematik

hjæælp til nogen opg.

09. maj 2011 af lover123 (Slettet)

 hej alle sammen :)

Er der nogen af jer som kan forklare mig nogen af de her opgave, for er helt blank :)

tak på forhåndet ...

1. Reducer 2(a + b)2 – 6a(a – b)

4. Omskriv 2x2 + 12x + 18 på formen a(x + b)2


5. I trekanterne ABC og A1B1C1 er ?A = ?A1 og ?B = ?B1.
Endvidere er ?AC ?= 2 og ?A1C1 ?= 6. Arealet af trekant A1B1C1 er 21.

Beregn i trekant ABC længden af højden fra vinkel B.


8. To funktioner f og g er givet ved
f(x) = -½ x2 + 5x – 4 ½
g(x) = x – 1
Løs ligningen f(x) = g(x).
Skitser graferne for f og g, og løs uligheden f(x) ? g(x).


 


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 1.  

 

fortsæt selv.

4. Find enten rødderne ved diskriminant metoden, eller gør således:

Del med 2 i hvert led

Find et tal "b" hvor b^2 = 9 og 2b = 6

3 ville være et godt bud ik?

så svaret er 

8. 

løs mht. x.


Svar #2
09. maj 2011 af lover123 (Slettet)

 jeg forstår ikke helt opgave 8 hvordan du fandt frem til det ? :/


Brugbart svar (1)

Svar #3
09. maj 2011 af NejTilSvampe

 jeg har ikke løst noget som helst, jeg har bare skrevet det op som du skrev i #0 på en mere overskuelig måde. Du har nu en ligning med en ubekendt, find din grafregner frem og brug solve.


Brugbart svar (1)

Svar #4
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

5.

De to trekanter er ensvinklede. Skalaforholdet mellem de to trekanter findes da af forholdet |AC| / |A1C1| = 2/6 = 1/3 .

Da arealet af trekant A1B1C1 er lig med T1 = 21, gælder, at arealet af trekant ABC er lig med T = T1/32 = 21/9 = 7/3 . Endvidere er

(1/2)·hb·|AC| = T , så hb = 2T/|AC|


Svar #5
09. maj 2011 af lover123 (Slettet)

 Andersen11 : Jeg forstår det bedre på den måde du har lavet det... men det sidste du har skrevet " (1/2)·hb·|AC| = T , så hb = 2T/|AC| " - forstår jeg ikke helt endnu ..


Brugbart svar (1)

Svar #6
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Det er jo udtrykket for beregning af trekantens areal. Siden AC er grundlinien, der hører til højden hb fra vinkel B . Derfor gælder T = (1/2)·hb·|AC| . Arealet T af trekant ABC kan findes af arealet T1 for trekant A1B1C1, idet skalaforholdet mellem de to trekanter er kendt. Derfor gælder T/T1 = (1/3)2 = 1/9 , hvorfor T = T1/9 = 21/9 = 7/3 . Da |AC| = 2, kan hb dermed beregnes.


Svar #7
09. maj 2011 af lover123 (Slettet)

 okay på den måde nu ser det mindre forvirrende ud ...

Hvad med opgave 8, hvis du kan hjælpe mig med det, idet jeg ikke helt forstår spørgsmålet..


Brugbart svar (1)

Svar #8
09. maj 2011 af NejTilSvampe

indtast det i din lommeregner og du har dit svar. Mere kan jeg ikke skære det ud i pap desværre.


Svar #9
09. maj 2011 af lover123 (Slettet)

nåår okay på den måde det er ret overskueligt, forstår det bedre..

Men jeg har her en anden opgave som jeg kæmper for:

Fx = 4385,09 * 0.98x

halveringstiden:

Formelen: T0,5 = log??(½)?/log??(a)?

Derefter indsætter vi vores værdier fra ovenstående ligning:

T0.5 = log??(½)?/log??(a)? = In??(½)?/In??(a)?

In??(½)?/In??(0.98)? = 34,3096 ? Halveringstiden (timer)

og efter jeg har fundet halveringstiden, er jeg tvivl om den næste opgave: 

Hvor lang tid går der fra den første måling, til aktiviteten er nået ned på 100 Becquerel?
 


Skriv et svar til: hjæælp til nogen opg.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.