Matematik

Gør rede for løsning til ligning

09. maj 2011 af Keenni (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej eksperter :-)

Jeg håber en af jer kan hjælpe mig med at løse følgende:

Gør rede for, at x = 1 er den ene løsning til ligningen (x −1) ⋅ (3x + 6) = 0 og bestem den anden løsning.

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg skal starte!

På forhånd mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Indsæt x=1 i ligningen, og eftervis, at ligningen er opfyldt for x=1 . Benyt dernæst nulreglen til at bestemme den anden løsning.


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. maj 2011 af mathon

       ligningen
                                   (x - 1)·(3x + 6) = 0

                                   3·(x - 1)·(x + 2) = 0


Svar #3
09. maj 2011 af Keenni (Slettet)

Smukt, jeg bukker og takker begge to!

Fortsat rigtig god aften.


Skriv et svar til: Gør rede for løsning til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.