Almen studieforberedelse (AT)

Hjælp til AT årsprøve - synopsis

10. maj 2011 af K92H (Slettet)

Hej alle.

Det ligger sådan, at jeg skal i gang med min 2.g AT årsprøve, hvor jeg skal skrive en synopsis ud fra selvvalgt emne og fag. Emnet handler om h.h.v. selviscenesættelse og overvågning (emnet varierer i valgte fag), og til dette har jeg valgt Historie og Psykologi med emnet: "Overvågning af befolkningen i Østtyskland".

Jeg skal aflevere en problemformulering senest d. 12 maj, men problemet er bare, at jeg er fuldstændig tom for idéer til, hvad jeg skal gøre mht. materiale og hvordan jeg overhovedet skal gå i gang med opgaven. Min historie lærer har foreslået, at jeg ser filmen "Das Leben der Anderen" og går ud fra den, men jeg kan jo ikke skrive en synopsis, kun ved brug af en film?

Er der nogle af jer, der eventuelt har idéer til, hvad jeg kan gøre? Eller nogle der måske har (eller har haft) nogenlunde samme emne, og kan hjælpe mig lidt til at komme i gang?

Tak på forhånd :)


Brugbart svar (2)

Svar #1
10. maj 2011 af Dulugtergrimt

Das Leben der Anderen giver dig et billede af, hvordan det foregik i DDR. Altså en form for baggrundsviden. Jeg ved ikke om du har set filmen, men det handler om en person ansat i Stasi med en ret høj stilling, der bliver sat til at overvåge en mands lejlighed. Han opdager flere forskellige, ulovlige ting, men på trods af at dette er grundlag nok til at anholde ham der overvåges, holder han hånden over ham. Det er længe siden jeg har set den, men jeg husker det som en glimrende film.


Svar #2
10. maj 2011 af K92H (Slettet)

Ja jeg har set filmen, og husker den også som ret god faktisk. Har i tankerne, at jeg evt. skulle analysere og perspektivere filmen i forhold til virkeligheden, og så selvfølgelig fortælle fakta om selve DDR og hele forløbet i Østtyskland. Er dog bare lidt i tvivl om, hvordan jeg skal få kringlet dette emne ind til noget Psykologisk også.

Men tak for dit svar :)


Brugbart svar (2)

Svar #3
10. maj 2011 af Dulugtergrimt

Jeg synes der ligger rigtig meget psykologisk i DDR. Det var en hel befolkning der blev undertrykt. Man skulle passe på med hvad man gjorde. Det gik ikke altid ud over én selv, men istedet over ens nærmeste. At leve med sådan et pres må være noget af det værste, og det må uden tvivl have påvirket mange mennesker psykisk.


Svar #4
10. maj 2011 af K92H (Slettet)

Tusind tak for dit svar. Det er bestemt noget jeg kan tage op til overvejelse. :)

Hvis der er andre der har noget at tilføje, må I meget gerne skrive.


Brugbart svar (2)

Svar #5
30. maj 2011 af MGY (Slettet)

Hvis du ikke har afleveret og fremlagt. Så synes jeg du skal vælge filmen "Bølgen" i stedet, når du vælger et fag som Psykologi. Der får du et indblik i hvordan han som person, får "magten" overfor sine elever.


Skriv et svar til: Hjælp til AT årsprøve - synopsis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.