Fysik

bestem gnidningkraften

10. maj 2011 af kirketorp (Slettet) - Niveau: C-niveau

håber nogen kan hjælpe mig da jeg er kørt død i denne opgave.

Klodsen vejer 5kg og bliver påvirket med en acceleration på 3m/s^2 yderligt vides det at klodsen bevæger sig fremad med en kraft på 10N. hvor stor er friktions kraften ?

kan ikke gennemskue opgaven, da den eneste formel jeg kender til at udregne gnidningskraften er  Fgnid = U(i mangel af bedre) *Fn = U*m*g

hvordan kan jeg bruge denne formel når jeg ikke får oplyst hvilket materiale der er tale om, eller i det hele taget hvad gnidningskoefficienten er?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Newtons 2. lov siger Fres = m·a

hvor Fres er den resulterende kraft:

Fres = Ftræk - Fgnid

Heraf kan du finde Fgnid, som er Fgnid = μ·FN

hvor FN = m·g

Bogstavet μ finder du ved at klikke på Ω-knappen oven over editorvinduet


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af mathon

     FN = m·g·(cos(α))


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af TorbenA (Slettet)

Ja. Men tilsyneladende er der ikke tale om et skråplan.


Skriv et svar til: bestem gnidningkraften

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.