Matematik

koordinatsystem

11. maj 2011 af omii1234 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

 Er der en som kan forklare mig, den her opgave? 
.. 
Tegn i et koordinatsystem linierne m & n således: 
m: y = 2x - 2 
n: y = -x + 4 
I hvilket punkt skærer de to linier hinanden?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af mathon

            ...efter indtegning lige til at aflæse...


Svar #2
11. maj 2011 af omii1234 (Slettet)

 vil du hjælpe mig


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af mathon

beregningsmæssigt

                       y = 2x - 2
                       y = -x + 4                            nederste ligning trækkes fra øverste

                       0 = 3x - 6
                       x = 2                                   som indsat i    y = -x + 4   giver

                       y = -2 + 4 = 2

skæringspunkt
                       
                      S = (x,y) = (2,2)
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

 Prøv at lave et sildeben for hver af funktionerne, og indsæt så nogle punkter i et koordinatsystem. Så tegner du linjerne igennem punkterne, og aflæser skæringspunktet.


Skriv et svar til: koordinatsystem

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.