Matematik

Eksponentielle funktioner

11. maj 2011 af Moone37 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle sammen :)

Ved en eksponentiel funktion har vi forskriften f(x)=b*a^x

Jeg vil bare gerne vide hvad betydningen er af a^x? hvis vi f.eks. har f(x)=852*1,30^x.. hvad er så betydningen af tallet 1,30?

Og hvad er betydningen af fordoblingskonstanten T2?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. maj 2011 af peter lind

Det er en faktor der skal ganges på når x forøges med 1 altså f(x+1) = a*f(x).  i forbindelse med renter og anden fremskrivninger er (a-1)100  fremskrivningsprocenten, Fordoblingskonstanten er det du skal addere til x for at fordoble funktionen. altså 2*f(x) f(x+X2)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. maj 2011 af NejTilSvampe

 Fordoblings konstanten er en konstant der opfylder

f(x0+T2) = 2f(x0)

I ord betyder det bare, at hvis du går T2 hen ad x-aksen fra et hvilket som helst punkt x0, vil funktionsværdien være fordoblet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 T2=ln(2)/ln(grundtalet som er a). Når du finder fordoblingskonstanten, betyder dette at for hver gang du går det antal frem i x-aksen, så fordobles y-aksens værdi.


Skriv et svar til: Eksponentielle funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.