Matematik

integration ved substitution

14. maj 2011 af tawer (Slettet) - Niveau: A-niveau

 hej jeg har følgende udtryk jeg skal have integreret:

(2x+3)^7           

jeg ved at t=2x+3

jeg har prøvet at kigge på følgende link: https://www.studieportalen.dk/forums/Thread.aspx?id=568058 

mit spørgsmål er:

Hvorfor 1/2 skal ganges med 1/8 ??

Hvorfor forsvinder intergraltegnet efter det??

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2011 af mathon

                                   2x+3 = t
og dermed
                                   (1/2)dt = dx
hvoraf
                                   ∫(2x+3)7dx = ∫ t7(1/2)dt  = (1/2)·∫ t7dt = (1/2)·(1/8)·t8 + k  = (1/16)·(2x+3)8 + k


Svar #2
14. maj 2011 af tawer (Slettet)

 ja det var flot!

prøv læs spørgsmålet istedet for at skrive løs..


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2011 af Jerslev (Slettet)

#2: #1 har egentlig svaret på dit spørgsmål.

Du står med

∫(2x+3)7dx, hvor du laver substitutionen t = 2x+3, hvormed dt/dx = 2 => dx = ½*dt

Ved at indsætte substitutionen opnås følgende:

∫(2x+3)7dx = ½*∫t7dt, hvor jeg her blot har sat ½ udenfor integrationstegnet. Du integrerer som normalt t7 til (1/8)t8, og du har nu:

½*(1/8)t8, og ved at indsætte din substitution igen, fås:

∫(2x+3)7 dx = ½*(1/8)*(2x+3)8


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2011 af mathon

#1

                                   2x+3 = t
og dermed
                                   (1/2)dt = dx
hvoraf
                                                                                                       ubestemt integral                  tilbagesubstitution
                                  ∫(2x+3)7dx
= ∫ t7(1/2)dt  = (1/2)·∫ t7dt = (1/2)·((1/8)·t8 + k1= (1/16)·(2x+3)8 + k


Svar #5
14. maj 2011 af tawer (Slettet)

 mange tak rigtig godt forklaret!


Skriv et svar til: integration ved substitution

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.