Matematik

Bestem integralet

14. maj 2011 af bluesboy (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Bestem integralet : ∫(1 oppe, og 0 under) 2x / x2 + 1 dx

Jeg kan simpelthen ikke finde ud af overstående opgave..

Jeg har lavet en substitution af t = x2, som jeg får 2x dx ud af. Hvad så nu? 

Jeg er virkelig helt blank på hvad jeg skal nu, så jeg håber at jeg kan få en ordenlig forklaring til bunds uden jeg selv får til opgave at prøve mig frem.

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. maj 2011 af mathon

       sæt
                             x2+1 = u
og dermed
                             2xdx = du
og substituer


Brugbart svar (0)

Svar #2
14. maj 2011 af Euroman28

Den opgave er nemmere end at få en date i midten af Sahara.

Du har givet integralet

Dette løser du ganske rigtigt ved substution.

Hvor

Hvilket medføre at

Hvor så

Dette kan så substituteres tilbage i det oprindelig integral så der nu står

 hvor de nye grænser findes ved at sige

u(1) = 2 og u(0) = 1.

- - -

Der er Matematik i alt.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. maj 2011 af SuneChr

# 0 :  Det bedste du kan gøre er at opøve en rutine i at se mønsteret for dig. Kig på nævneren og dens differentiation og kig på tælleren - der er noget, der ligner hinanden. Erstat dét, som du ikke kender stamfunktion for med noget, du kender.  # 1  erstatter nævneren med u.  Så får vi:   du/dx = 2x    ⇒  du  =  2xdx    Så er der klar bane, til noget vi kender. Nu skal de gamle integrationsgrænser jo også substitueres (udskiftes), så vi får de nye grænser:

u(0)  =  02 + 1    og     u(1)  =  12 + 1

Nu kan du prøve dig frem og se, om du ikke ender med at få:    ln 2

# 2 : er indkommet efter # 3.     # 3 bedes læst i forlængelse af # 1.


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. maj 2011 af Euroman28

@SECC,

De kom samtidig men jeg havde vrøvl med Latex'en...

- - -

Der er Matematik i alt.


Skriv et svar til: Bestem integralet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.