Matematik

Bestem en ligning for tangenten....

15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Halløj !

Jeg har en opgave der lyder:
f(x)=1/4*x^2+ln(x)

Jeg skal bestemme en ligning for tangenten til grafen i punktet (4,f(4))

Jeg har taget f ', og indsat 4 i f(x) og f ' (x) .

Skal nu indsætte i tangentligningen y=f ' (xo)(x-xo)+f(xo)
Men forstår ikke hvilke tal der skal på hvilke pladser?


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

f'(x0) er den værdi for f'(x) du har beregnet.

x er en variabel og den skal du lade stå som x

x0 er dit x-koordinat (4).

f(x0) er den værdi du har beregnet (f(4))


Svar #2
15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Mange tak! :-))

Må jeg spørge dig om et andet stykke?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

Du fyrer bare løs. Det er det, jeg er her for :)


Svar #4
15. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Har to vektorer givet ved A = 6 over 2 og B = 4 over 4
bestem projektionen af a og b
og bestem arealet af det parallelogram, som udspændes af de to vektorer.

Er helt lost ;s


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:vektorprojektion_2.doc

Svar #6
16. maj 2011 af HanneJH (Slettet)

Tak. Hvor er i søde!!


Skriv et svar til: Bestem en ligning for tangenten....

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.