Matematik

Hvordan løser man denne her "ligning" for at finde forskrift?

16. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Grafen for en funktion f er en ret linje, der har hældningskoefficienten 3 og skærer x-aksen i
punktet  P(2, 0)
a) Bestem en forskrift for funktionen .


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2011 af peter lind

Funktionen til en ret linje med hældningen a og som går gennem (x0, y0) er y = a*(x-x0)+y0


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Forskriften er y = ax + b , og a er oplyst. bestem nu b ud fra oplysningen, at punktet P(2,0) ligger på linien.


Svar #3
16. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

f(x)=3*x-3*2+0

=3x-6?


Svar #4
16. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 b) Løs uligheden f (x) ≥ 0 og forklar den grafiske betydning af løsningen, den her forstår jeg hellere ikke den hører med til samme opgave...


Brugbart svar (1)

Svar #5
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#3 er korrekt.

#4 -- Man skal bestemme de værdier af x, for hvilke f(x) ≥ 0 , dvs. de værdier af x, for hvilke grafen for f(x) ligger på eller over x-aksen.


Svar #6
16. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Så løser man bare uligheden

3x-6≥0

x≥2

Og betydning er at alle x på 2 eller over opfylder uligheden.

Er det svar nok eller er jeg off-track. Tak for hjælpen.


Brugbart svar (1)

Svar #7
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#6

Det er korrekt løst.


Svar #8
16. maj 2011 af LuckyLuc (Slettet)

 Tak Andersen, du er manden!(the man)


Skriv et svar til: Hvordan løser man denne her "ligning" for at finde forskrift?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.