Matematik

Vektorer vinkelret på hinanden

16. maj 2011 af JacobHolmJensen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hejsa, denne her opgave driller mig lidt :-/

Jeg skal undersøge om vektorerne (4*(vektor)a-(vektor)b) og (-2*(vektor)a+3*(vektor)b) står vinkel ret på hinanden..

Vektor A = 1 / 2

Vektor B = 3 / 1

Jeg får dem til at blive:

(4*(vektor)a-(vektor)b) = 1 / 7

(-2*(vektor)a+3*(vektor)b) = 7 / (-1)

Hvordan finder jeg så ud af om de står vinkel ret på hinanden? Jeg skal vel bruge noget med "prik" og så cosinus, men jeg er helt lost!

Håber der er nogen der vil hjælpe mig, tak på forhånd :-)


Brugbart svar (1)

Svar #1
16. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis to vektorer a og b er ortogonale, er skalarproduktet ab = 0 . Det er et grundlæggende resultat i regning med vektorer.


Brugbart svar (1)

Svar #2
16. maj 2011 af Yow! (Slettet)

hvis du prikker vektorerne med hinanden, og de giver o, så står de vinkelret på hinanden...

da

vektora · vektorb = 0      <=>   vektora   står vinkelret på  vektorb


Skriv et svar til: Vektorer vinkelret på hinanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.