Matematik

Eksamentræning - uden hjælpemidler

17. maj 2011 af Gestuz (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej alle.

Sidder og terper matematik, da jeg skal til eksamen mandag! Er virkelig død i denne opgave - er der nogle der kan hjælpe mig? Jeg ville tro at det er noget med tangents ligning - men kan det overhovedet være det, når jeg ikke får f(x) oplyst?

Graften for en funktion f er en ret linje, der har hældningskoefficienten 3 og skærer x-aksen i punktet P(2,0).

a) Bestem en forskift for funktionen f

b) Løs uligheden f(x) > 0 og forklar den grafiske betydning af løsningen

På forhånd MANGE TAK!!


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2011 af Anxyous (Slettet)

En ret linje af typen f(x) = ax + b, hvor du kender a og f(2).


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2011 af xmariannex (Slettet)

 hældnings koefficcenten er det samme som a i den ligning y=ax+b

og du kender punktet P(2,0), som svarer til x og y.


Svar #3
17. maj 2011 af Gestuz (Slettet)

 Så a = 3 og y = 0, eller??


Brugbart svar (2)

Svar #4
17. maj 2011 af xmariannex (Slettet)

 jeps :-)

0=3*2+b og isoler b.


Svar #5
17. maj 2011 af Gestuz (Slettet)

 aaarh - så den vil hedde 3x + 6!

Jamen mange tak for hjælpen :)


Svar #6
17. maj 2011 af Gestuz (Slettet)

 hov, minus 6 self. (3x - 6) :)


Brugbart svar (1)

Svar #7
17. maj 2011 af Sam

Hej Sandra

Har du set Studieportalens test til matematik ? Kan de bruges til at træne til HHX Mat uden hjælpemidler?

Sam


Skriv et svar til: Eksamentræning - uden hjælpemidler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.