Matematik

Lineære funktioner

17. maj 2011 af mis90 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej,

Nogen der kan hjælpe mig med at fortælle hvordan jeg kan gøre rede for lineær sammenhæng y = ax+b, og hvad betydning af tallene a og b er. Og hvordan den kan bestemmes. og bl.a. hældningskoefficienten.


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. maj 2011 af ermucahid (Slettet)

a= hældningskoeffcienten, som kan bestemmes ved aflæsning på graf eller ved to givne punkter, hvor du vil få brug for formlen:

a= y2-y1/x2-x1

og b finder du ved at sætte a ind i ligningen samt x1 og y1, hvorefter du isolerer b

a og b er konstanter


Brugbart svar (1)

Svar #2
17. maj 2011 af Tamtamtam (Slettet)

Hej med dig. :-)

A er hældningskoefficienten - altså, når du går én enhed ud af x-aksen, går du så meget op ad y-aksen.

B er skæringen på y-aksen. Du kan altså aflæse b-værdien ved at se, hvor grafen skærer på y-aksen.

Formlen for a = (y2 - y1) / (x2 - x1)

Formlen for b = y1 - a*x1 eller b = y2 - a*x2


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. maj 2011 af queen-e (Slettet)

Definition: En lineær sammenhæng beskriver med 2 størrelser som kaldes for variabler fordi de begge afhænger af hinanden (en uafhængig variabel (x) og en afhængig variabel(y)).

a er hældningskoefficienten og bestemmer hvor stor hældningen af din graf er og hvilken vej den hælder mens b siger noget om hvordan grafen er forskudt i y-aksens retning.

a=delta y/delta x

b=y_2-a*x_2 eller b=y_1-a*x_1


Skriv et svar til: Lineære funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.