Tysk

Bøjes ord som erste, dritte, neunzehnten osv.?

17. maj 2011 af BabseBritta (Slettet)

Som overskriften siger. Og hvilken bøjning følger de? Adjektivernes (bøjning) endelser eller en anden?

Eksempel:

den vierundzwanzig- (24.) (hvilken endelse og hvorfor?) Dezember.


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

Det er et højt niveau til 9., men der er to bøjninger til adjektiver Den svage og den stærke.

eksempler:

1 (stærke)

Gross-e- Männer sind.....

2 (svage)

Der grosse Mann ist....

Det er svært sådan lige at forklare, da du skal have de to skemaer for at kunne analysere dig til den rigtige endelse

Skal jeg maile skemaerne til dig, men forklaringerne?

Skriv din mail til mig, hvis du er intra.


Svar #2
17. maj 2011 af BabseBritta (Slettet)

Det er et højt niveau til 9., men der er to bøjninger til adjektiver Den svage og den stærke¨.

:-) - Jeg er skam også en af de bedre til tysk ift. niveauet.

Jeg kender godt de to adjektivs bøjninger (kasserollen med 5xe'er og reses bøjningen).

Men skal ovenstående bare bøjes efter disse principper?


Brugbart svar (0)

Svar #3
17. maj 2011 af nordfyn (Slettet)

Det lyder godt! :-)

Du skal også bruge en bøjning, der kaldes således:nominativ=r-e-s-e , akkusativ= n-e-s-e, genitiv= n-r-n-r, dativ= m-r-m-n.

reses bøjhninger kender du kan jeg forstå, men husk også den stærke bøjning som jeg lige har skrevet endelserne til.

Men ellers ja, så bøjer du efter dem. :-), så længe du ved, hvornår du skal bruge de enkelte.. :D


Svar #4
17. maj 2011 af BabseBritta (Slettet)

Super - tak skal du have :-)


Skriv et svar til: Bøjes ord som erste, dritte, neunzehnten osv.?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.