Tysk

Oversættelse af tekst #2

18. maj 2011 af BabseBritta (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Spørgsmålet er selvfølgelig, om jeg har oversat rigtigt?

Danske tekst:

Enhedsskolerne er meget populære. Her er præstationspresset ikke så stort, fordi eleverne ikke bliver delt. Med i de fleste skoler skal eleven allerede efter 6. klasse træffe et valg. Der er 3 muligheder: gymnasiet, realskolen eller hovedskolen.

Allerede i 1. klasse giver lærerne børnene karakterer. Et 1-tal er udmærket, et 3-tal er tilfredsstillende, men hvis barnet får to 5-taller eller et 6-tal i et hovedfag, skal det gå klassen om. Årligt dumper en halv million børn. Nogle af dem løber hjemmefra, og ca. 18.000 forsøger at begå selvmord. De fleste børn finder dog skoletiden ganske god. Undertiden er undervisningen kedelige, undertiden spændende og interessant. Særlig godt kan eleverne lide sportsundervisningen.

Tyske oversættelse:

Die Gesamtschulen sind populär. Hier ist der Leistungsdruck nicht so gross, weil die Scüler nicht geteilt werden. Aber in den meisten Schulen sollen die Schüler schon nach der 6. klasse eine Wahl treffen. Es gibt drei Möglichkeiten: das Gymnasium, die Realschule oder die Hauptschule.

Schon in der 1. klasse geben die Lehrere den Kindern Charaktere. Eine Eins ist ausgezeichnet, eine Drei ist befridigend, aber wenn ein Kind zwei Fünf oder eine Sechs in dem Hauptfach bekommt, soll es sitzenbleibt. Jedes Jahr/Jährlich durchfallen eine halbe Million. Einige von ihnen laufen von zu Hause weg, und ca. 18.000 versuchen Selbsmord zu begehen. Die meisten Kinder finden doch die Schule ganz gut. Manchmal ist der Unterrecht langweilig, manchmal spannend und interessant. Besonderes gut lieben die Schüler den Sportsunterrecht.


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Har du afleveret din opgave?


Svar #2
22. maj 2011 af BabseBritta (Slettet)

Nej, ikke endnu - så du meget gerne rette den, Tyskfødt.

Og meget gerne #1 i forummet også :-)


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af Tyskfødt (Slettet)

Die Gesamtschulen sind populär. Hier ist der Leistungsdruck nicht so groß, weil die Schüler nicht geteilt werden. Aber in den meisten Schulen sollen die Schüler schon nach der 6. Klasse eine Wahl treffen. Es gibt drei Möglichkeiten: das Gymnasium, die Realschule oder die Hauptschule.

Schon in der 1. Klasse geben die Lehrer den Kindern Charaktere.Noten ( die Note = karakter eller node). Eine Eins ist ausgezeichnet, eine Drei ist befriedigend, aber wenn ein Kind zwei Fünfen oder eine Sechs in dem einem Hauptfach bekommt, soll es sitzenbleibt.bleibt es sitzen eller: wird es nicht versetzt (= rykke op) Jedes Jahr/Jährlich durchfallen eine halbe Million Schüler durch.. Einige von ihnen laufen von zu Hause weg und ca. 18.000 versuchen, Selbstmord zu begehen. Die meisten Kinder finden doch die Schule ganz gut. Manchmal ist der Unterrecht langweilig, manchmal spannend und interessant. Besonderes gut lieben die Schüler den Sportunterricht.( eller: Besonders der Sportunterricht ist bei den Schülern beliebt (=populær).


Svar #4
23. maj 2011 af BabseBritta (Slettet)

Tusind tak skal du have!


Skriv et svar til: Oversættelse af tekst #2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.