Matematik

Funktioner:(

18. maj 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen:)

Er der nogen, som kan hjælpe mig med denne opgave.  

En funktion f har forskriften
f (x ) = 7 x + b,
hvor b er et tal. Punktet (3, 31) P ligger på grafen for f .
Bestem tallet b


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af Priceless (Slettet)

Det er en lineær funktion i form a f(x) = ax + b. B kan isoleres ved at f(x) = ax +b <=> f(x)-ax = b.

Da punktet P (3, 31) ligger et eller andet sted på f kan du insætte x og y værdierne fra P ind og isolér b.

Altså f(3) = 7*3 + b


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2011 af Euroman28

altså unge dame,

du får opgivet a i ligningen f(x) = ax + b, så ligningen nu er f(x) = 7x+b.

Derefter får du nu oplyst at punktet P(3,31) ligger på f(x). Det vil sige f(3) = 31.

Derefor for at finde b siger du simplethen

- - -

Der er Matematik i alt.


Svar #3
18. maj 2011 af Elenaa (Slettet)

 Mange tak for hjælpen:) Nu forstår jeg det meget bedre:)


Skriv et svar til: Funktioner:(

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.