Matematik

hvornår bruges det ene eller det andet??

18. maj 2011 af sissasine (Slettet)

Har tidligere i dag skrevet omkring nogle opgaver jeg havde lavet, og de fleste var da gudskelov rigtige :)

men den nedenstående skulle ifølge en på portalen være forkert.. Vedkommende mente at at jeg skulle bruge Sin A istedet, ifølge min bog står der at jeg skal bruge den formel hvor den jeg skal finde er + to kendte

Hvornår bruges Cos og hvornår Sin ???+

 ? i en vilkårlig trekant er AB (c) = 7 og højde Hb (b) = 5

Bestem vinkel A  = Cos A= b/c = 5/7 = 0,714285714 = 44,415= 44,42 gr. Rigtigt ??

Ellers tak for god og hurtig hjælp

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
18. maj 2011 af mathon

           sin(A) = (5/7)             A < 90º


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Svaret på dit første spørgsmål findes her:

http://frividen.dk/

Klik på Geometri

Se den første video cos-sin-tan ;-)


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. maj 2011 af mathon

se

Vedhæftet fil:5_trekantstilfælde.doc

Svar #4
21. maj 2011 af sissasine (Slettet)

 Tusind tak  til jer begge for hjælpen :)


Skriv et svar til: hvornår bruges det ene eller det andet??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.