Matematik

aftagende eksp. funktion

18. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hejsa, 

Jeg er kørt fast i en opgave: 

Om en eksponentielt aftagende funktion f oplyses, at grafen går gennem punktet P(3,100), og at halveringskonstanten er 47. 

a) bestem en forskrift for f 

Jeg er klar over at jeg kan bestemme a, da jeg kender halveringskonstanten T1/2 = log(0,5) / log(a) , men hvordan er det nu jeg får isoleret a? Håber i kan hjælpe mig, sidder nemlig og forbereder mig til skriftlig eksamen i næste uge :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
18. maj 2011 af peter lind

Gang ligningen med log(a) og divider den med T½


Brugbart svar (0)

Svar #2
18. maj 2011 af NejTilSvampe

 og benytter eksponentiel funktionen med grundtallet 10 på begge sider :)

a = 10^(log(0,5) / T½)


Svar #3
18. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 Jeg er lidt forvirret.. hvordan skriver man det op :s


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. maj 2011 af ramme2 (Slettet)

 47 *loga = log0,5   => loga = log 0,5/ 47              a = log 10a


Svar #5
18. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

 argh.. jeg kan se på facitet at det skal give 0,9854 , men det kan jeg bestemt ikke få det til.. 

Jeg er meget taknemmelig for jeres hjælp, men det er ved at være et stykke tid siden jeg har regnet med logartimer, så er der mon en som kan forklare mig hvad man helt præcist bør gøre? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. maj 2011 af NejTilSvampe

10^(log(0,5) / 47) = ?


Svar #7
18. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

er det bare det man skal trykke ind på sin lommeregner? for det kan jeg ikke få til at passe..


Brugbart svar (0)

Svar #8
19. maj 2011 af NejTilSvampe

 se

Vedhæftet fil:se.png

Svar #9
19. maj 2011 af studerende20 (Slettet)

det giver et minustal, men hvilken funktion vælger du i maple :-) trykker du bare 10 også vælger du d / dx f ?? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
19. maj 2011 af NejTilSvampe

 hvad?!  argh!!! 

 

Det er sådan du taster det ind, lad være med at snakke om d/dx og hvad giver du mig >.<


Skriv et svar til: aftagende eksp. funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.