Matematik

matematik opg

18. maj 2011 af luuizze (Slettet) - Niveau: C-niveau


2102 Beregn koordinatsættet til toppunktet for parablen med ligningen

y=1/3 x^2 + 2x + 3

2103 Bestem en ligning for linjen gennem punkterne P(2,3) og Q(4,8)
 

2104 En trekant har sidelængderne 6.45 - 5.32 – 7.33

Beregn trekantens vinkler.


2105 To taxafirmaer A og B, fastlægger deres takster forskelligt.
Firma A tager 7,00 kr. i startpenge og 7,50 kr. pr. kørt km.
Firma B tager 12,00 kr. i startpenge og 3,50 kr. pr. kørt km.
Med f(x) betegnes prisen for at køre x km med firma A. Med g(x) betegnes prisen for at køre x km med firma B.
Angiv regneforskrifter for funktionerne f og g.
Hvornår kan det bedst betale sig at køre med firma A? – og firma B?
Et tredje firma C fastlægger taksten som 7,00 kr. i startpenge, 10,00 kr. for den først kørte km og 6,00 kr. for hver af de næste km.
Indtegn i et koordinatsystem prisen for en tur med firma C som funktion af antal kørte km.
For hvor lange taxature er firma C det dyreste?
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af Duffy

Prøv nu selv først, ellers lærer du ikke noget...

Vi skal vel ikke bare lave dine opgaver for dig?!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

1)
 

Mat.-bogen – parabler – toppunktsformlen
 

2)
 

y=ax+b
 

a = (y2-y1) / (x2-x1)
 

Indsæt derefter det fundne a sammen med x og y fra et af punkterne i ligningen y=ax+b, så får du b
 

3)
 

Mat.-bogen igen:
 

Første vinkel: cos-relationen
 

Næste vinkel Samme, eller sinus-relationen
 

Sidste vinkel: Træk de to andre fra 180°
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
19. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Taxa-opgaven:

Tegn hver enkelt funktion ind i koordinatsystemet  -  pas på den sidste - den er lidt tricky.


Skriv et svar til: matematik opg

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.