Matematik

STX-1, Mat A og B, 18. maj

19. maj 2011 af allan_sim

Kortfattet resultatliste til STX-eksamen. Der tages forbehold for regnefejl, ligesom jeg ikke gennemgår detaljerede udregninger:

STX-A

Opg. 1: x=-4 v x=3

Opg. 2: t=-1/5

Opg. 3: 23 er antal fluer til start og 1,386 viser en vækst på 38,6% fluer pr. døgn.

Opg. 4: f er løsning til differentialligningen

Opg. 5: F(x)=x2+ln(x)+2

Opg. 6: Voksende i [-2;3] og [5;6]. Aftagende i [-3;-2] og [3;5].

Opg. 7a: f(x)=46,10·x-1,154.

Opg. 7b: 2,65 meter

Opg. 7c: Falder med 37,4%.

Opg. 8a: (15,3; 27,2;38,4)

Opg. 9a: s=3,14 og w=8,89

Opg. 9b: A=43,5

Opg. 10a: dist(T,α)=25,3.

Opg. 10b: v=116,6 eller v=63,4

Opg. 10c: (x,y,z)=(0,0,20)+t·(20,20,-20) og B=(40,40,-20)

Opg. 11a: A=36

Opg. 11b: V=2623,9

Opg. 12a: 14,6 timer

Opg .12b: 266 dage efter 1. januar 2011

Opg. 12c: f'(100)=0,1030. Det fortæller, at på dage nr. 100 efter 1. januar vokser dagslængden med ca. 0,10 timer, dvs. ca. 6 minutter.

Opg. 13a: 15

Opg. 13b: I(t)=0,9-0,9·e-25t.

Opg. 14a: y=-4x+8

Opg. 14b: R((a+3)/2,0) og Q(0,9-a2).

Opg. 14c: a=1

STX-B

Opg. 1: x=2

Opg. 2: 2T2.

Opg. 3: |FH|=24 og |AB|=10.

Opg. 4: d=9. Det fortæller, at andengradsligningen har to løsninger.

Opg. 5: A hører til f(x), da vækstraten er fremskrivningsfaktoren er under 1. B hører til g(x) da fremskrivningsfaktoren er over 1.

Opg. 6: Integralet er arealet af trekant OBC. Trekant ABC har arealet 5.

Opg. 7a: A=21,6

Opg. 7b: T=52,5

Opg. 7c: |BD|=5,5

Opg. 8a: 10975 mio. kr.

Opg. 8b: 8245 mio kr. var udgifterne i 1987. Der er en vækst i udgifterne på 273 mio. kr. om året.

Opg. 9a: f(x)=2154,7·1,352x.

Opg. 9b: 13168

Opg. 9c: 2,3 år

Opg. 10a: (27;29,5;32)

Opg. 10b: Færre rosiner i pakkerne fra firma B.

Opg. 11a: 14,60

Opg. 12b: f'(x)=18/x-2x og y=16x-17

Opg. 12c: Voksende i ]0;3] og aftagende i [3;∞[.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af littlej (Slettet)

 Kanon tak for det!


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. maj 2011 af yakwak (Slettet)

 opgave 2 ... giver det - 1/5 eller kun 1/5


Svar #3
19. maj 2011 af allan_sim

#2.

Det negative tal.


Brugbart svar (0)

Svar #4
20. maj 2011 af Jean

Slettet

Svar #5
21. maj 2011 af allan_sim

#4.

Jeg synes, I blander tingene sammen. Jeg har ingen interesse i, at mine tråde benyttes som reklame for et betalingssite. Er det tilfældet, stopper min hjælp her på stedet.


Brugbart svar (0)

Svar #6
23. maj 2011 af Kysr (Slettet)

allan_sim:
Ville høre, om du også har en gennemgang af alle opgaver på A-niveau, da jeg skal op til eksamen i morgen og godt vil øve mig på det nye sæt. 

På forhånd tak. :)


Svar #7
23. maj 2011 af allan_sim

#6.

A-sættet er med i ovenstående. Som jeg skriver, gennemgår jeg ikke detaljerede udregninger.


Brugbart svar (1)

Svar #8
23. maj 2011 af ploger (Slettet)

Lækkert at du har taget dig tid til at skrive alle resultaterne ind, allan_sim.

Jeg var til eksamen i dette sæt i sidste uge, og jeg har fået samme resultater som dig i alle opgaver bortset fra 12b. I 12b får jeg (både vha. programmet Graph og ved at løse f'(t)=0) 172 dage. Kan jeg lokke dig til at se på opgaven igen og tjekke dit resultat? :)

#6 Hvis du skal op til eksamen i morgen, så er den bedste idé nok selv at lave de opgaver du er i tvivl om. Jeg får i hvert fald ikke selv særlig meget ud af, bare at se hvad andre har lavet. Når du selv har lavet opgaverne, så kan du jo tjekke med allan_sims facitliste, og hvis du ikke får det rigtige, så har du i det mindste et facit og gå efter, når du prøver igen. Ellers kan du jo altid oprette en tråd og satse på der er nogle venlige sjæle. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #9
23. maj 2011 af xmaarie (Slettet)

 Hvordan får i 37% i opg 7 c i MAT A sættet? 


Brugbart svar (0)

Svar #10
23. maj 2011 af ploger (Slettet)

#9

Omskriv de 50% til en fremskrivningsfaktor. Indsæt i formlen (Fx)^a = Fy og omskriv det fundne Fy til procenttal. :)


Svar #11
23. maj 2011 af allan_sim

#8.

Du har helt ret. Det giver 172,1, hvilket jeg også har stående i min besvarelse, så jeg skal ikke kunne sige, hvorfor jeg har skrevet 266 i tråden :)


Brugbart svar (0)

Svar #12
23. maj 2011 af ploger (Slettet)

#11

Ok, så er jeg, som sagt, enig med dig i alle resultater. Bliver spændende at se, hvordan censorerne vurderer mine besvarelser så. :)


Brugbart svar (0)

Svar #13
25. maj 2011 af Vitalis1 (Slettet)

Er der nogen, som har stx matematik b sættet liggende på computeren fra den 18 maj, og som de ville være villige til at dele med os andre? Jeg tror os, der skal op i matematik b (hf) i morgen, ville få glæde af det.

På forhånd tak.


Brugbart svar (0)

Svar #14
25. maj 2011 af hakan1112 (Slettet)


Brugbart svar (0)

Svar #15
25. maj 2011 af hakan1112 (Slettet)

 er der ikke nogle der også kan uploade eller facit for hhx eksamen?? 

http://uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/110523%20hhx111MATB23052011F55D.ashx


Brugbart svar (0)

Svar #16
30. maj 2012 af guzbak

Vil du forklare 8a ? Jeg får hverken det resultat du har fået på lommeregner, eller når jeg regner det i hånden :o)

- - -

Angiv gerne om mit svar var brugbart, ved at trykke på "brugbart svar".

// Guzbak


Skriv et svar til: STX-1, Mat A og B, 18. maj

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.