Matematik

afkøling af en bestemt væske

19. maj 2011 af studerende20 (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej!!

I en model for afkøling af en bestemt væske kan væskens temp. T(grader celsius) som funktion af tiden t(timer) beskrives ved følgende sammenhæng T=21+59*e^(-1,066*t) 

Bestem væskens temp. efter 1 time, og beskrives betydningen af tallet 21. 

Jeg har bestemt væskens temp. efter 1 time, men jeg kan simpelthen ikke forklare betydningen af tallet 21?? 
Er der en som kan give mig en god forklaring :-) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

for t=0 fås T=21+59*1 =80

21 er en korrektionsfaktor der er med til at angive hvor starttemperaturen for forsøget skal ligge (nemlig på 80 grader)


Brugbart svar (1)

Svar #2
19. maj 2011 af peter lind

Prøv at se hvad der sker hvis temperaturen går mod uendelig. Sæt evt. en meget stor værdi for t ind i funktionen


Skriv et svar til: afkøling af en bestemt væske

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.