Matematik

Funktioner:)

19. maj 2011 af Elenaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej Allesammen:)

Er der nogen venlige mennesker, der kan forklarer mig, hvad jeg skal gøre her? Først skal jeg vel indsætte 5 på x -plads. Herefter ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre?

To funktioner f og g er givet ved:  

f (x) =4x + 5     og       g (x) = -2x+12.


a) Bestem f (5) , og løs ligningen g (x)= 16. 
b) Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mellem graferne for de to funktioner.


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. maj 2011 af mette48 (Slettet)

g(x)=16

-2x+12=16              løs ligningen

f(x)=g(x)

4x+5=-2x+12  løs ligningen og indsæt den fundne x værdi i g(x), så du får y værdien


Skriv et svar til: Funktioner:)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.