Fysik

Beregning af motorkraft

22. maj 2011 af apbnielsen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg sidder og tumler lidt med en fysikopgave og kunne godt bruge lidt hjælp!

Vi ser på en bil, der vejer 1250 kg. Vi regner med, at bilen kører med hastigheden 80 km/h. Ved denne hastighed kan vi regne med, at den samlede modstandskraft f(modstand) fra vind og vej er på 160 N. Den fremadrettede trækkraft på bilen betegner vi med F(motor). Den samlede ydre kraft F(ydre) i kørselsretningen er så: F(ydre) = F(motor) - F(modstand)

a) Beregn motorkraften, når bilen kører hen ad en vandret vej med konstant hastighed på 80 km/h.

Først gik jeg udfra, at denne også er 160, men er det ikke forkert?


Brugbart svar (1)

Svar #1
22. maj 2011 af mathon

                   Fres = Fmotor + (-Fmod) = 0

                              Fmotor = 0 + Fmod = 160 N

                   


Brugbart svar (1)

Svar #2
22. maj 2011 af peter lind

Det er skam rigtig. Når bilen kører med konstant fart er den resulterende kraft 0.


Svar #3
22. maj 2011 af apbnielsen (Slettet)

Men hvad med F(ydre)?

Det må da være:

(-F(ydre) + -F(modstand)) - F(motor) = 0

EDIT: Nå ja! Nu forstår jeg det :) Tak skal I have!


Skriv et svar til: Beregning af motorkraft

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.