Matematik

andengradsligning hvor regner jeg forkert

22. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

3x2-6x = 0 

d = 36

jeg får x = 5 eller 8 

men det skal give x = 2 eller 0 

hvor regner jeg galt 


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. maj 2011 af NejTilSvampe

 du behøver ikke diskriminant metoden her :)

sæt 3x uden for en parentes

3x(x-2) = 0 

benyt nulreglen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
22. maj 2011 af teedua (Slettet)

6 - 6 / 6 = x = 0

6 + 6 / 6 = x = 2


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. maj 2011 af Ingenioeren (Slettet)

Du behøver rigtigt nok ikke diskriminant metoden her.


Anvend 0 reglen => x=0
 

3X^2 – 6x = 0 => 3X^2 = 6X => 3X =6 => X=2
 

Men du kan godt anvende metoden.
Din D er korrekt = 36 => 2 løsninger


–(-6)+KVADROD(36) / 2*3 = 12/6 = 2
 

–(-6)-KVADROD(36) / 2*3 = 0/6 = 0
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af Salihu (Slettet)

Du tænker helt rigtigt, men du har sikkert glemt at sætte parantes om -b±√d, i formlen x=((-b±√(d))/(2*a)). Hvis du gør det burde du få at

x=2 ved +√d

og x=0 ved -√d.
 


Svar #5
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, ja jeg kan at se at jeg har brugt 

x = -b2±sqrt(d) / 2a 

deri ligger fejlen. så ja nu får jeg også x = 0 eller x = 2. 

nulreglen kunne faktisk også benyttes, det er hurtigere. 


Skriv et svar til: andengradsligning hvor regner jeg forkert

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.