Matematik

Beregn afstanden

23. maj 2011 af Mimi933 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej :)

Jeg har en opgave som jeg ikke helt forstår, derfor har jeg brug for jeres hjælp

opgaven siger:
Fra Maglehøj ved Frederiksværk kan man i klart vejr netop se spirene på Roskilde Domkirke. I Strø Bjerge syd for Skævinge kan man finde et trigonometrisk punkt, der i luftlinie ligger 11,85 km fra Maglehøj. Vinklerne u og v kan med en teodolit måles til henholdsvis 33,96 grader og 131,90 grader.
Beregn afstanden fra Maglehøj til Roskilde Domkirke

Jeg ved at jeg skal brug sinusrelation, men ved bare ikke hvordan

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af belar220 (Slettet)

lidt svært at hjælpe når du ikke skriver hvilke af de 3 vinkler at hhv. u og v repræsentere.

Du bliver derfor nødt til at hjælpe os lidt her :-)

Der er 3 vinkler én ved maglehøj, én ved roskilde kirke og én ved strø bjerge. Hvilken af de 3 er hhv. u og v?


Brugbart svar (1)

Svar #2
23. maj 2011 af mathon

 ved hjælp af GPS kunne jeg identificere de vinkler, der må være tale om:
 

                                   a  =  (sin(33,96º) / sin(33,96º+131,90º)) · (11,85 km) = 27,097 km       i luftlinje

.
da
         sin(180º - SUM) = sin(SUM)
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. maj 2011 af belar220 (Slettet)

GPS

lol havde jeg ikke tænkt på mathon.


Skriv et svar til: Beregn afstanden

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.