Matematik

Skæringspunkt mellem 2 potensfunktioner!

23. maj 2011 af Jensen11 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej med jer. Jeg ved allerede godt hvordan man finde skæringspunktet mellem 2 lineær funktioner og 2 eksponentielle funktioner, men jeg ved ikke hvordan man finder skæringspunktet mellem 2 potens funktioner. Jeg håber at i kan hjælpe mig.

som eksempel har jeg:                          f(x)=0,75*x^1,5      og      g(x)=12*x^-0,5 , x>0

På forhånd mange tak for hjælpen


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af mathon

                      0,75·xo1,5 = 12·xo-0,5

                      xo2 = 12/0,75 = 16

                      xo = 4                da x>0

                      yo = 0,75·41,5 = 6

skæringspunkt

                      S = (4,6)


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af mette48 (Slettet)

f(x)=0,75*x^1,5 og g(x)=12*x^-0,5

0,75*x^1,5=12*x^-0,5  ganger med x0,5 på begge sider

0,75*x1,5+0,5=12 *x-0,5+0,5

0,75x2=12x0          deler med 0,75 på begge sider

x2=12/0,75

x2=16

x=4 v x=-4        -4 duer ikke

y=12x-0,5

y=12*√1/4 =12* 1/2 = 6

skæring i (4,6)


Skriv et svar til: Skæringspunkt mellem 2 potensfunktioner!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.