Matematik

integralregning - bestemmer man selv

23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvad stamfunktionen for en funktion er? 

altså fx. kan stamfunktionen til 2x være x2 eller (1/2)*2x2

er det ligegyldigt hvilket man vælger? jeg valgte den sidste og tjekkede efter i mit CAS program, der foreslår x2

men resultatet er ens hvis man sætter noget ind i x's plads. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. maj 2011 af peter lind

½*2x2 = (½*2)x2 = x2 Principielt bør du skrive det så kort som muligt. Hvor stor en fejl det betragtes som, kommer nok an på omstændighederne.


Brugbart svar (0)

Svar #2
23. maj 2011 af Dulugtergrimt (Slettet)

(1/2)*2x2 = (2/2)x2 = 1x2 = x2 , der er dermed ingen forskel.


Svar #3
23. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

ja det er self. ens. 

jeg er bare vant til at skrive det på den anden, men skal nok huske at skrive det korteste form. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. maj 2011 af SuneChr

# 0 :  Mon ikke spørgeren mener, at man frit kan vælge konstanten i det ubestemte integral, hvis man skal integrere med grænser?

Vi skriver jo heller ikke:               Areal af cirkel   =  7264986476109·π·r2 / 7264986476109

Forstår ikke problemet i # 0 .


Skriv et svar til: integralregning - bestemmer man selv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.