Fysik

hvordan skal dette komma forstås?

24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet) - Niveau: A-niveau

Ved opvarmningen steg temperaturen af heliumbeholdningen fra 1,826 K til 1,838 K.

skal jeg forstå det sådan 1826 kelvin eller 1 komma 826 kelvin? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Komma kelvin - øh blev lige i tvivl pga de efterfølgende indlæg.

Prøver at finde opgaven frem


Svar #2
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

okay, det er nu nogle gange forvirrende sådan noget. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Hvis det er dansk, skal det forstås som 1 komma 826 Kelvin. Sammenhængen vil sikkert også afsløre, om det giver mening.


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. maj 2011 af peter lind

Prøv at se nærmere på opgaven. 1,826 º K eller 1,838 ºK er endda meget lave temperaturer tæt på det absolutte nulpunkt. Ganger du dette med 1000 får du rimelige høje temperaturer. Prøv at se af opgavesammenhængen, hvad der ser rimeligt ud.


Brugbart svar (0)

Svar #5
24. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Ja, har været ud for at de skrev punktum ved et tal i tusinderne (fx 1.826).

Tror de skriver det i tierpotens fra nu af for at undgå misforståelser ;)


Brugbart svar (1)

Svar #6
24. maj 2011 af SuneChr

Heliums kogepunkt   - 268,9o C      (minus  to hundrede og otte og treds komma ni)


Svar #7
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

Her er opgaven. Jeg får også et underligt resultat: 

Et varmelegeme opvarmede rumsondens heliumbeholdning ved at tilføre den energien
5,40 kJ med effekten 12,8 W.
a) Hvor lang tid varede opvarmningen af heliumbeholdningen?

P = e / t 

t = 421.8 s eller ca. 7 min 


Ved opvarmningen steg temperaturen af heliumbeholdningen fra 1,826 K til 1,838 K.
Den specifikke varmekapacitet af flydende helium kan sættes til 2.1 (kJ/(kg*K)) 

Rumsonden skulle i gennemsnit bruge 30 gram helium pr. time.


b) Beregn massen af heliumbeholdningen og bestem, hvor lang tid
beholdningen af helium kunne række.

E = m * c * (t2-t1) 

m = 214.3 kg : kan det passe? det er alt for meget? 


Brugbart svar (0)

Svar #8
24. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Den er god nok - det er meget kolde temperaturer, fordi den flydende helium bruges til afkøling.

Jeg mener også jeg fik en masse på nogle hundreder kg og synes ikke det lyder som for meget. Det er jo til en rumsonde, som skal bruge beholdningen i lang tid uden mulighed for genopfyldning.

edit: har lige fundet opgaven frem og har fået det samme. Dog skal du lige være opmærksom på at der kun er to betydende cifre pga. den specifikke varmekapacitet.


Svar #9
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

øh ja, jeg ved ikke lige hvordan jeg tænkte. men i min TI dokument har jeg konkluderet 214.3 kg eller ca. 214 ton. 

ved ikke hvad der skete i mit hoved der, men der er styr på det nu. 

det lyder rimeligt når det "kun" er 214.3 kg. 


Brugbart svar (0)

Svar #10
24. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Super, så er alle glade :)


Svar #11
24. maj 2011 af hjæææælp (Slettet)

og for at beregne hvor lang tid det kunne holde skal jeg vel bare dividere resultatet med 30g, hvilket giver 7142.86 timer eller ca. 298 dage. 


Brugbart svar (0)

Svar #12
24. maj 2011 af hotgirl37 (Slettet)

 Jep, bare husk at det er gram pr. time (så går enhederne også op)


Brugbart svar (0)

Svar #13
24. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

I de 7 min, hvori opvarmningen foregår, forbruges (7/60)·30g = 3,5g Helium, hvilket er en forsvindende del af den samlede mængde Helium, hvorfor det er fuldt forsvarligt at betragte mængden af Helium som konstant under opvarmningen.


Brugbart svar (0)

Svar #14
26. maj 2011 af mathiasravn (Slettet)

 #7

Hvor for du "E" fra i 

E = m * c * (t2-t1) ?


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. maj 2011 af mathiasravn (Slettet)

 Ligemeget, anvendte bare din fundne masse til at finde ud af at det var de 5.4 kJ.


Brugbart svar (0)

Svar #16
07. marts 2012 af FrayJay (Slettet)

Hvordan udregner i m=214,3kg? 
Jeg ved at i bruger E = m * c * Δt, men uanset hvad jeg skriver og gør, synes jeg ikke at jeg får det til det rigtige resultat. 


Skriv et svar til: hvordan skal dette komma forstås?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.