Matematik

Gør rede for differentialkvotienten af f(x) = ax .

25. maj 2011 af Priceless (Slettet) - Niveau: B-niveau

Et af mine mundt eks spørgsmål er at jeg skal "Udled formlen til bestemmelse af grundtallet a og gør rede for differentialkvotienten af"
f(x) = a^x.

Det er om eksponentielle funktioner, og jeg har udledt formlen til a.

Spørgsmålet er bare hvad jeg skal sige når jeg skal redegøre for differentialkvotienten af a^x. Jeg ved det bliver til ln(x)*a^x, men hvor meget skal jeg sige for at have redegjort.

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. maj 2011 af Yow! (Slettet)

tror du skal bevise, hvordan man kommer frem til det ?


Svar #2
25. maj 2011 af Priceless (Slettet)

Nej, der står at jeg skal redegøre for det. Det er tredje del af spørgsmålet, altså kun den sidste del af

"Gør rede for de eksponentielle funktioner og deres grafiske billeder i forskellige koordinatsystemer. Kom i denne forbindelse også ind på (eksponentiel) regression
Udled formlen til bestemmelse af grundtallet a, og gør rede for differentialkvotienten af
f(x) = ax .
"

Der er næppe tid til at bevise det.


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. maj 2011 af mathon

                                 f(x) = y = ax = ex·ln(a)          a>0

                                 f '(x) = (ex·ln(a)) ' = ex·ln(a) • ln(a)  = ln(a)·ax

                                                      f '(x) = ln(a)·ax

                                


Skriv et svar til: Gør rede for differentialkvotienten af f(x) = ax .

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.