Matematik

skriftlig eksamen hf

27. maj 2011 af stikdeno (Slettet) - Niveau: B-niveau

goddag der ude!

jeg var oppe i skriftlig matematik hf b niveau i går og er lidt i tvivl om jeg regnede nogle af opgaverne korrekt

1) en trekant hvor A=63 grader a=6.8 c=4.3 regn vinkel c

jeg har så først fundet længden b vha. cosinus relationerne 

cos(63)= ((b)^(2) + (4.3)^(2) - (6.8)^(2))/(2*b*4.3) og herefter isoleret b og fået b= 7.57 eller -3.66 vi antager self at b= 7.57


Brugbart svar (1)

Svar #1
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

sinA/a = sinC/c
 

sin(63) / 6,8 = sinC / 4,3
 

sinC = sin(63) * 4,3 / 6,8 = 0,5634
 

C = sin-1 (0,5634) = 34,3 grader


Svar #2
27. maj 2011 af stikdeno (Slettet)

jeg fik godt nok vinkel c til at være = 34,5 men jeg er dog mere interesseret i om min udregning øverst er en korrekt besvarelse.


Brugbart svar (1)

Svar #3
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

1) en trekant hvor A=63 grader a=6.8 c=4.3 regn vinkel c, skriver du

I din formulering af opgaven står der ikke et ord om b

Til gengæld står der i din besvarelse ikke et ord om vinkel C

Er De forvirret ?

;-)


Svar #4
27. maj 2011 af stikdeno (Slettet)

jeg skulle dog også udregne længden |ac| som er b som jeg fik til 7.57 jeg har så brugt de tre længder til at finde vinkel c - min tvivl ligger i, om min udregning er brugbar dvs. korret :D


Svar #5
27. maj 2011 af stikdeno (Slettet)

når jeg udregner med sinus metoden og finder C og efterfølgende bruger cos(b) får jeg den dog også til 7.57 dog har vinkel c en grads forskel på 0.2 har det nogen betydning :D ?


Brugbart svar (1)

Svar #6
27. maj 2011 af Krabasken (Slettet)

Nej - det har ingen betydning

Men den nemmeste måde ville have været

1) sinusralionen (som jeg gjorde)

2) B = 180 grader-A-C

3) sinusrelationen på b og B

Så havde du sluppet for andengradsligningen

Men flot klaret under alle omstændigheder.

Den lille decimalforskel er jo bare pga. afrunding ;-)


Svar #7
27. maj 2011 af stikdeno (Slettet)

hvis du gerne vil have bedre indblik i opgaven har jeg fundet den her:  http://www.uvm.dk/~/media/Files/Udd/Gym/PDF11/Proever%20og%20eksamen/110526%20hfe111_MAT_B.ashx


Brugbart svar (1)

Svar #8
27. maj 2011 af AskTheAfghan

Opg. 7

a) Vinkel C    =    sin-1( (sin(63)·4,3)/6,8 )     =    34,3º

b) |AC|    =    √( 4,32 - (sin(63)·4,3)2 )    +    √( 6,82 - (sin(63)·4,3)2 )    =    7,57

               =            cos(63)·4,3               +            cos(34,3)·6,8             =    7,57


Brugbart svar (2)

Svar #9
27. maj 2011 af AskTheAfghan

c) |BM|    =    √( ((7.57/2) - (cos(63)·4,3))2      +      (sin(63)·4,3)2 )   ≈   4,25


Brugbart svar (1)

Svar #10
30. maj 2011 af hugo89 (Slettet)

Jeg har lige et spørgsmål til #9....

Jeg var også op til den eksamen, og jeg er i tvivl om opgave c).. da jeg har fået et andet resultat end det du skriver der..

Jeg regnede den således:

vinkel B i trekant ABM = 180-90-63 = 27 grader

længden BM = 4,3*cos(27) = 3,8

er dette forkert???


Brugbart svar (1)

Svar #11
30. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#10

Se svaret i den anden tråd, du har kørende, https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1028728


Skriv et svar til: skriftlig eksamen hf

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.