Matematik

Variansanalyse - beregning af kvadratafvigelsessum (statistik)

29. maj 2011 af Vensa (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har en statistikopgave med en undersøgelse, hvor tre laboratorier mølte indhold af aktivt stof i 18 ens prøver. Prøverne blev forbehandlet i enten 10 eller 20 min. Resultater:

                  Laboratorium A                          Laboratorium B                              Laboratorium C

10 min     40,5                                              48,9                                                52,5

                 45, 6                                             48,8                                                 52,4

                 46,7                                              50,0                                                 50,4

20 min    49,3                                              50,1                                                 58,0

                47,0                                               50,5                                                 54,1

                45,1                                              47,0                                                  51,1

Sum af alle observationer for 10 min = 435,8

Sum af alle observationer for 20 min = 452,2
Sum af alle observationer for laboratorium A = 274,2
Sum af alle observationer for laboratorium B = 295,3
Sum af alle observationer for laboratorium C = 318,5

Sum ialt = 888,0

Mit problem er, hvordan beregner man kvadratafvigelsessummerne for laboratorier, tider og restvariation? Det skal give henholdsvis 163,66 og 14,94 og 73,50. Jeg har prøvet flere gange, men jeg får helt forkerte resultater. Kan nogen få de rigtige resultater og forklare, hvordan man kommer frem til dem, ville jeg blive meget glad.:)


Skriv et svar til: Variansanalyse - beregning af kvadratafvigelsessum (statistik)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.