Matematik

Kvadratrod i Excel

29. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej.

Hvordan beregnes dette i excel:

1,4 kvadratrod af 96/108
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. maj 2011 af mathon

              (96/108)^1,4


Brugbart svar (0)

Svar #2
29. maj 2011 af Walras

Det er ikke en kvadratrod. Det er en 1,4'ende rod, hvis jeg forstår dig ret. Medmindre du da mener, at 1,4 skal ganges på kvadratroden af 96/108.

For den specielle rod skrives nemmest: =(96/108)^(1/1,4)

For den med at gange på: =1,4*KVROD(96/108),

men jeg vil tro, at du mener den første udgave.


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. maj 2011 af SuneChr

Det må kun hedde kvadratrod, når det er den anden rod (af et ikke-negativt tal).

Hvis du mener, den 1,4'de rod af 96, det hele divideret med 108,  altså  1,4√96 / 108 ,  indtastes denne i Excel sådan:

                                 =96^(1/1,4)/108          ingen mellemrum !

Husk også,         ap/q  =  q√( ap)


Brugbart svar (0)

Svar #4
29. maj 2011 af Walras

...og så løb vi ind i problemet med, hvad der skal uddrages en rod af (manglende parenteser).

#2 forudsætter, at det er hele brøken roden tages af. #3 forudsætter, at det kun er tælleren.


Svar #5
29. maj 2011 af Kasperjakobson (Slettet)

Jeg brugte =(4,96/1,88)^(1/1,4) til at regne det ud. så tak for hjælpen. ;)


Brugbart svar (0)

Svar #6
29. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvad i alverden har det med dit oprindelige spørgsmål at gøre? Hvor kommer 4,96 og 1,88 fra??


Skriv et svar til: Kvadratrod i Excel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.