Matematik

Løs 4. gradsligningen

30. maj 2011 af yonx (Slettet)

4. gradsligning    P= z4 - (3-i) z2 + 3i = 0

Når det er 4. grad, har den 4 komplekse rødder (regnet med multiplicitet), ikke sandt?

Hvordan løser jeg så ligningen? Med hint at w = z2

Vil det sige P = w2 - (3-i)w + 3i ?

Og hvad gør jeg så?


Svar #1
30. maj 2011 af yonx (Slettet)

Er det det man kalder en maskeret 2. gradsligning?


Skriv et svar til: Løs 4. gradsligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.