Kemi

Kemi A skriftlig eksamen d. 30. maj 2011

30. maj 2011 af cl22 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hvordan synes I, at det gik? 

Her er min besvarelse - hvor meget af det forhåbentligt er rigtig nok. 

Vedhæftet fil: Eksamen.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
30. maj 2011 af vulcano (Slettet)

Jeg har fået en anden ligevægtskonstant i opgave 1, men er ikke sikker på min egen. (1,99 * 10^-63)

I opgave 2 har du lavet et molekyle med 18 H'er selv om den skulle hedde C10H16O3

I opgave 4 mangler N i molarmasseformlen. Dette medfører b er forkert. I c har du brugt formlen der kun gælder når pKs er højere end 4 til beregning af pH. d er rigtig. e er meget langt fra min, hvilket ikke kun kan skyldes molarmassen.

Jeg er ret sikker på min e, som jeg har fået til 4,38 mg.


Svar #2
30. maj 2011 af cl22 (Slettet)

Jeg er også lidt usikker med ligevægtskonstanten i 1d). I opg. 2 - ser det ud som om, jeg er kommet til at indsætte et ekstra carbonatom. Hvor er det irriterende! - ligesom at jeg glemte N ved 4a) - det er vist gået lidt stærkt. Og ved pH-beregningen har du ret - jeg byttede lige om på det. Om med i forhold til 4d) - så var jeg også ret i tvivl. Dit lyder også mere realistisk! 

Tak for hjælpen. :)


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. maj 2011 af vulcano (Slettet)

Du har ikke et carbon for meget, men du skulle have lavet en dobbeltbinding, så H'erne passede.

Jeg har lige fundet ud af, at jeg har bestemt delta G standard med modsat fortegn. Nu er mit bud på et rigtigt resultat derfor 5,03 * 10^62

Det havde du også fået, hvis du som mig havde slået CO2 op til -394,35 kj/mol. Du har slået den op til -294,35 kj/mol, men min databog er afleveret så jeg kan ikke se, hvad der er rigtigt.


Brugbart svar (0)

Svar #4
30. maj 2011 af vulcano (Slettet)

#2 Så lidt da :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. maj 2011 af NejTilSvampe

  I opgave 2d , skriver du at det skal være en keton. Men der er da intet der forhindrer det i at være en aldehyd er der? For i mine øjne passer en aldehyd bedre idet at der stod at B skulle ligne A og A har jo et aldehyd.

i 4e får jeg 13,8mg

og jeg får så :


Svar #6
30. maj 2011 af cl22 (Slettet)

 #3 - nej har jeg ikke i 2c) - men det har jeg til gengæld 2d) - det var da åndssvagt, så mange dumme fejl, jeg har lavet! ihh.

#5 - nej, i princippet kunne det godt være en aldehyd. Men jeg synes bare, at det passede både med tabelværdien, hvis det var en keton. Og desuden skulle den ligne oct-1-en-3-ol og ikke stof A. Det er i hvert faldt det, der står i opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. maj 2011 af NejTilSvampe

 Du har ret.. jeg argumenterede sådan set også for at det kunne være begge, så det håber jeg giver nogle bonus point :p


Brugbart svar (0)

Svar #8
30. maj 2011 af vulcano (Slettet)

#5 Jeg endte med præcis samme formel, men i min opgave er c(SCN)=0.412 i stedet for 0.0412 :(

Jeg fik 2d til den her:

http://www.google.dk/search?hl=da&client=firefox-a&rls=org.mozilla:da:official&q=trans-2-octenal&bav=on.2,or.r_gc.r_pw.&biw=1366&bih=598&um=1&ie=UTF-8&tbm=isch&source=og&sa=N&tab=wi

NejTilSvampe: Har du fået 5,03 * 10^62 i 1c?


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. maj 2011 af NejTilSvampe

 #8 - 


Bundfaldet fjernes ved filtrering. Derefter titreres overskuddet af sølv(I)ioner
med en 0,0412 ? kaliumthiocyanatopløsning.
Under titreringen reagerer sølv(I)ioner med thiocyanat, som vist i nedenstå-
ende fældningsreaktion.

-copy paste fra uvm's hjemmeside

k = exp(351,90/(8.315*10^(-3)*(273+25))) = 4,76*10^61


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. maj 2011 af NejTilSvampe

 i 4e) var jeg i tvivl om M(saccharin) skulle være for base tingen eller syre tingen :S de har jo ikke samme molarmasse. Hvad er jeres tanker om det?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. maj 2011 af vulcano (Slettet)

Jeg har taget molarmassen til syretingen, for at beregne, hvor meget saccharin den mængde natriumsalt, der er i tabletten, svarer til. Man skal angive svaret i mg saccharin.

#9 Jeg havde også lige kaldt 25 C for 293.15 kelvin....

Er pH=2.02 i opgave 4?


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. maj 2011 af NejTilSvampe

 #11 - jeg har fået 2,02 ja, men resten af mit hold har fået helt andre værdier :S

Jeg har bare brugt 

 


Skriv et svar til: Kemi A skriftlig eksamen d. 30. maj 2011

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.