Matematik

reducere

31. maj 2011 af clej61 (Slettet) - Niveau: 10. klasse

hej er der en der kan hjælpe mig -----

(4y - 8 )(y - 3 )

er det rigtigt det jeg har fået   :: 4y +12y+8y+24=24y +24


Brugbart svar (0)

Svar #1
31. maj 2011 af Andersen11 (Slettet)

Det er ikke korrekt. Hvert led i den første parentes skal ganges med hvert led i den anden parentes.

Bemærk: 4y·y = 4y2

Vær også omhyggelig med fortegnene.


Brugbart svar (0)

Svar #2
31. maj 2011 af AskTheAfghan

Det er ikke rigtigt.


Svar #3
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

det vil sige eg skal lige sætte det lille 2 tal på 4y  og så kommer resten, så er det så rigtigt at det bliver 242y+24


Brugbart svar (0)

Svar #4
31. maj 2011 af AskTheAfghan

        (4y - 8 )(y - 3 ) =     4y·y + 4y·(-3)      - 8y - 8·(-3)   =    4y2 -12y   - 8y + 24   =  .....


Svar #5
31. maj 2011 af clej61 (Slettet)

ok så forståd jeg det tak for hjæplen


Skriv et svar til: reducere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.